Категории

Храбри се оние кои се не плашат да ги искажат своите чувства во свет кој се обидува да ги прикрие

Не обвинувајте се себеси за обидот. Не обвинувајте се себеси за тоа дека сте поголема или по љубезна личност. Не обвинувајте се дека сте поранливи затоа што ви е потребно многу сила да стапите во контакт со вашите емоции и да се отворите. Не обвинувајте се себеси што се ставате таму затоа што покажува дека сте храбри.

Храбро е да му покажете на некој дека се грижите во свет кој постојано ви кажува дека треба само да ги прикриете своите емоции. Храбро е да се биде искрен и транспарентен во свет што ги велича оние што ја играат играта и оние што манипулираат со другите за да ги сакаат. Не обвинувајте се што сте вистински затоа што тоа е реткост и секогаш порано или подоцна тоа ќе ги открие вистинските намери на луѓето. Не обвинувајте се себеси за поставување премногу прашања или барање одговори затоа што повеќе сакате да ја знаете вистината отколку да живеете со лагите. Не обвинувајте се себеси што сте го опоменале некого за неговото однесување, дури и ако тоа значи да го оттурните затоа што не сте таа личност што толерира ништо помалку од она што го заслужувате. Не обвинувајте се дека сте отворени и кажувате како што е, затоа што ако премногу сте искрени ќе исплашите некого, тогаш подобро ви е да сте сами.

Не обвинувајте се себеси за тоа што сакате повеќе затоа што не значи дека сте себични. Не обвинувајте се себеси што сакате луѓето да ве сретнат таму каде што сте или да одговараат на вашата енергија и не обвинувајте се себеси ако не останат во чекор со вас.
Не обвинувајте се себеси за зборовите што ги кажувате во свет што сака да ве замолчи, вие не сте таков човек што ќе молчи за работите што се важни затоа што чувствувате премногу во свет кој ги проколнува оние кои чувствуваат премногу, вие сè уште знаете дека е благослов и сте сигурни дека има уште многу други како вас и на крајот сигурно ќе се најдете едни со други.

Прегледи:
89
Објавено на:
18.03.2021