Категории

Храна која треба да ја јадете во зима за да одржувате нега на кожата

За време на зимскиот период, температурите се многу ниски и поради тоа многу е тешко да ја одржуваме кожата здрава и нахранета.

Затоа, еден од начините за да ја оджувате негата на вашата кожа е да да внимавате на храната која ја внесувате.

Најчесто дерматолозите ги препорачуваат следниве продукти:

За поголема влажност – јаткасти плодови и семки богати со витамин Е

За чиста кожа – кефир

За свежина – мандарини (клементини), кељ, калинка кои се богати со витамин Ц

За кожа која не се лупи – авокадо и цвекло