Хумористични транспаренти на геј парадите низ светот кои ќе ги насмеат дури и хомофобите

Јуни е месец во кој насекаде низ светот се одржуваат фестивали и маршови организирани од страна на ЛГБТ заедницата. Иако борбата за слобода, прифаќање на различностите и еднаквост е далеку од добиена на многу места низ светот, сепак овие масовни собири се проследени со многу забава, боите на виножитото, храброст и гламур.

Погледнете дел од најинтересните транспаренти на учесниците на овие паради.
Коментари

коментари