Категории

И кога сите ќе ве напуштат најважно е да не се напуштите себеси – На крајот вие сте сами на себеси најдобриот пријател

Уште колку долго планирате да го барате вашето чувство на сигурност надвор од себе? Зарем тоа не е малку чудно? Кога паѓаш, се качуваш на своја нога, а не на туѓа. Кога ти е тешко, некој може да биде покрај тебе, да те утеши малку, да те охрабри, да те смири. Но, мора да си кажете: „Доста е да кукање!“ Мора да го живеете животот! Затоа што тој е нема друг. Можеби еден ден од вас ќе излезе глас кој ќе ви шепне: „Немате причина да се грижиш“. И повторно, сè ќе биде добро. Но, што дотогаш? Што сега додека си загрижен? Додека се сомневате?

Побарајте го тоа чувство на сигурност во себе. Сигурно ползел некаде длабоко. Мора да остане нешто од него. Затоа што порано или подоцна сите околу вас ќе заминат. Некои ќе останат во убаво, а некои во грдо сеќавање. Но, вие сте оставени сами во студените ноќи. Во деновите кога не знаете што да правите и запомнете една работа, тешката ситуација нема да трае вечно. Ќе помине и чувството на мир ќе се врати. И потоа цврсто стиснете го тоа чувство на сигурност во себе. И кажи му: Остани со мене. Ми требаш! И чувството на сигурност ќе остане во вас.

Прегледи:
195
Објавено на:
06.11.2021