Категории

И колку да сте најдобри за некои луѓе никогаш нема да сте доволно добри – Избришете ги засекогаш!

Нивното место не е во твоето срце или во твојот живот и можеби тоа не е она што сакаш да го слушнеш сега, но добрата вест е, кога ќе заминат, ќе има слободен простор за оние што сакаат, оние кои сакаат да останат во твојот живот. 

Некои луѓе не треба да бидат твои вечни луѓе. Тие не се вид на луѓе кои сакаат да остарат заедно со вас или да ви бидат најдобри пријатели или да ве држат за рака кога имате 80 години. Тие се вид на луѓе кои сакаат само да пијат пијалок со вас во бар или да имаат неколку длабоки разговори кога се осамени или се дружат со вас за да можат да добијат емотивно излекување. Тие се вид на луѓе кои почнуваат да прават чекор назад откако ќе побарате повеќе. Некои луѓе не треба да бидат оние што ги сакате и ги цените со целото свое срце затоа што колку повеќе давате толку помалку ве ценат. Колку повеќе правите, толку помалку ве сакаат. Тие се оние кои сè уште се заглавени во игрите и манипулациите, заглавени да играат силно за да добијат и да испраќаат измешани сигнали. Тие се емоционално незрели кои сметаат дека љубовта треба да биде тешка и комплицирана. Некои луѓе навистина не заслужуваат таква љубов што сте подготвени да ја дадете, бидејќи тие едноставно никогаш нема да ја разберат.

Горчливата вистина е дека некои луѓе не треба да останат во вашиот живот надвор од лекциите што ви ги учат без оглед колку сакате, колку се обидувате да им ја докажете својата љубов или колку се борите за нив. Нивното време во животот е ограничено и колку што сакате да планирате иднина околу нив, знаете дека тоа веќе не е нивното место. Нивното место не е во твоето срце или во твојот живот и можеби тоа не е она што сакаш да го слушнеш сега, но добрата вест е, кога ќе заминат, ќе има слободен простор за оние што сакаат, оние кои сакаат да останат во твојот живот. Оние кои ве учат како повторно да бидете бестрашни во љубовта, како да се чувствувате безбедно знаејќи дека секогаш ќе ве држат, како навистина да бидете ранливи и да ја споделите својата душа без да се чувствувате изложени или наивни. Оние кои ќе дојдат да ве научат која е вистинската љубов за разлика од слабите идеи за љубов што сте ги имале порано.

Прегледи:
471
Објавено на:
27.04.2021