И македонското знаме се најде на статуата на Исус Христос во Бразил во знак на солидарност! (ФОТО)

Дури 186 земји ширум светот се соочуваат со пандемијата предизвикана од COVID -19, а бројката на инфицирани секој ден расте. Се затвораат границите, земјите се ставаат во карантин, но се чини дека сега повеќе од било кога луѓето се зближуваат. 

Во знак на солидарност со сите земји кои се борат со новиот коронавирус, Бразил одлучи да испрати силна порака за надеж, осветлувајќи ја познатата статуа на Исус Христос во боите на знамињата на сите земји кои се борат со овој вирус.
Коментари

[fbcomments]