Категории

И најлошиот ден има 24 часа – Што и да се случи бидете сигурни дека можете да го надминете

Ќе дојде и вашето време кога сето ова ќе биде многу полесно, бидејќи начинот на кој се справувате ќе стане полесен. И понекогаш тоа е всушност важно – вашиот пристап кон тоа како да се справите со тешкотиите. Нештата како што се тагата и скршеното срце не е лесно да се надминат. Стравот не е лесно да се надмине. Тоа не е нешто што само го четкаме настрана или го туркаме под тепихот; тоа е нешто што не тера и нè задржува назад. Тоа е нашиот најголем мотиватор и конкуренција. И токму сега, кога имате работа со што и да е, стравот е вклучен на некој начин. Дури и ако е само стравот дека ова никогаш нема да заврши. Но, тоа ќе заврши. Затоа што вие веќе се обидувате. Погледнете се, станавте од креветс. се облековте. Изнудивте насмевка на надворешниот свет и погодете што? Можеби таа присилна, невозможна насмевка направи некој друг кој поминува низ темен ќорсокак да се насмевне исто како вас. Поентата на животот не е само тоа да се насмевнувате или да ги лажирате насмевките сè додека не почнете да го правите тоа од срце, има што да се каже за излегување и правење на напорна работа сè додека не почнете да го чувствувате тоа како да е многу тешко.

Понекогаш ќе го чувствувате како да е невозможно. Понекогаш ќе сакате да ја префрлите прекривката преку лицето и да останете во кревет. Понекогаш ќе се чувствувате лути и фрустрирани. Понекогаш ќе се жртвувате прашувајќи зошто сето ова доаѓа кај вас и навидум кај никој друг. Но, вие не сте сами во она со што се справувате. Ни најмалку. На крајот, овој ужасен момент ќе стане ужасен момент кога ќе погледнете назад. Ќе пораснете од ова, дури и ако тоа не е нешто што сакате да се случи. Ќе излезете посилни на другиот крај, поспремени да ја надминете следната лоша работа што ќе биде фрлена на вашиот пат. Бидејќи погодете што? Животот е полн со лоши нешта со кои се бориме скоро секојдневно. На работното место, на улица.. Од пријателите и семејството ни е кажано дека не сме секогаш доволно добри и се бориме со идејата дека можеби не сме толку лојални или толку цврсти како што некогаш верувавме. Сето тоа, во целата своја гадна слава е дел од животот. И сето тоа, дури и најнеуредните делови, се нешто што можете да го надминете Вие само треба да го сфатите тоа.

Прегледи:
91
Објавено на:
20.07.2021