„И во своите 80-ти се чувствувам како да имам 20“ – Џејн Фонда сподели интимни детали од својот живот

Во интервјуто кое го даде за Daily Mail, Џејн Фонда искрено одговори за својот пристан кон убавината, стареењето и чувањето на здравјето

Иако некогаш била кралица на аеробикот, нејзиното видео со вежби од 1982 год. е најпродаваното видео од таков тип во историјата – оваа 81 годишна актерка, спасителка и активистка вели дека сега живее со сепак малку по споро темпо.

„И понатаму вежбам но тоа сега го правам по споро. Не трчам, туку одам. Не скијам, повеќе сакам да шетам. Се бавам со јога, но исто така малку по споро. Никогаш нема да престанам, а најважно нешто во животот е постојано да се движите и да останете активни. Тоа го прават и затоа сум сеуште силна“ – Изјави Џејн Фонда.

„Ги нема тие пари кои повторно би ме натерале да се вратам во младоста. Воопшто не сакав да бидам млада, откако наполнив 60 дури тогаш сфатив која сум и тогаш всушност се почувствував вистински млада. Сега сум во своите 80-ти и се чувствувам одлично, како да сум во своите 20-ти но многу подобра и по самоуверена“
Коментари

[fbcomments]