Категории

Иако ви се чини дека секој ден ви е ист, ќе дојде време кога ќе сфатите колку големи промени имало!

Се чини дека секој ден е ист. Но, не е секој ден ист. Има нова рана под кожата. Поголемо оптоварување во градите и повеќе прашања во срцето. Но, тоа е истата насмевка на лицето, така што никој не ја гледа. Се чини дека секој ден е ис, но, не е. Има повеќе изгубени битки, такви против другите но и против себе. И има се помалку волја да се борите за некои од принципите за кои некогаш сте се бореле. И се повеќе луѓе учат дека некои работи никогаш нема да се вратат колку и да сакате да се вратат.

Се чини дека секој ден е ист но не е. Има нов замор, ново сомневање и нова болка. Има се повеќе и повеќе живот во минатото. Да се ​​вратите на некои убави и помалку убави работи кои поминале. И се помалку храброст да го живеете животот што сакате да го живеете. Не е се исто. Има сè помалку луѓе околу вас. Некои стари заминаа, а нови не дојдоа. Се чини дека секој ден е ист но не е. Едниот е сосема нова приказна во која повеќе не сме истите луѓе како некогаш. Се променивме. Времето нè промени. Животот.

Прегледи:
64
Објавено на:
26.10.2021