Идеи за фарбање јајца: Следете ги овие чекори и ќе добиете совршени велигденски јајца! (ВИДЕО)

Пред варењето и фарбањето, велигденските јајца мора да бидат на собна температура, а во водата за варење задолжително ставете лажичка оцет и лажичка сол.

Првата техника е постара: фарбање со лушпа од кромид

Сѐ што ви е потребно се најлон чорапи, лушпа од кромид и тревки со кои сакате да ги исшарате јајцата. Постапката е многу едноставна. За да ја залепите попрецизно на јајцето, можете пред тоа малку да ја намокрите со вода.

Кога ќе го направите тоа, вовлечете го јајцето во чорапа и заврзете ја за да не испадне тревката. Постапката повторете ја со секое јајце.

Природно фарбање на јајца

Цветни мотиви

Украсување со ленти

Необично фарбање
Коментари

[fbcomments]