Категории

Илон Маск со уште една амбициозна идеја

Илон Маск не престанува со своите изуми, а една од неговите идеи е ставање чипови во човечките мозоци.

Неговата компанија Neuralink има за цел да човечките мозоци ги поврзе со компјутерите.

Компанијата се надева дека овие микрочипови ќе се користат за лекување на состојби како парализа и слепило и ќе им помогне на луѓето со посебни потреби да живеат со помош на технологијата.

Чиповите засега се тестирани на мајмуни, но сепак ќе треба да се тестираат уште многу време пред да станат широко достапни.

Прегледи:
102
Објавено на:
01.06.2023