Категории

Илустрации кои подигнуваат свест за носење маски како превентивна мерка во пандемијата

Неодамна пишувавме за секојдневните предмети претворени во ликови од Војна на Ѕвездите на графичкиот дизајнер Cintascotch, а сега го гледаме истиот дизајнер, со истиот стил. но со подруги илстрации – интересни дизајни кои не потсетуваат да носиме маски.

Овој уметник е голем фан на тоа да меша вистински предмети со едноставни илустрации, па и овојпат се покажува во ист стил – тој ги инкорпорира маските за лице во вистински, но сосема едноставни и минимални илустрации

Погледнете ги илустрациите и носете ја маската совесно!

Вистински херои

The True Heroes!

Седи дома

Stay At Home!

Корона љубовници
The Corona Lovers

Не играјте си
Don't Play With It!

Плажа? Не сега.
Beach? Not Now

Нема пловење
Sailing...not!

Вака треба
This Is The Way...
This Is The Way... Part 2

Корона готвач
Chef Corona!

Поинаку
Wrong Again!

Не е аксесоар
Not For Dress!

 

 

Прегледи:
184
Категории:
Уметност
Објавено на:
31.10.2020