Категории

Илустрации кои покажуваат како животните се чувствуваат менувајќи ги во улога на луѓе

Што би се случило со нашиот свет ако ги свртиме улогите на човекот и животните тотално наопаку? Во некои случаи, човекот е сурово суштество кое зависи од оброци од животни за нивна лична корист. Можеби, за задоволство. Ловот и конзумирањето други животни во нашата околина станаа сосема нормални, бидејќи некои луѓе го прават тоа, без оглед што прават.

Но, дали некогаш сте помислиле на замислен паралелен универзум во кој животните играат улога на луѓето? Може ли овој концепт на замислен универзум да ја промени човечката перспектива?

Германската уметница, Барбара Даниел е зачудувачка личност која има поинаква перспектива за тековната состојба на светот. Решивме да ви претставиме неколку нејзини вредни илустрации во кои таа го смени местото на животните и луѓето. Таа ги создаде овие илустрации со намера да ги натера луѓето да се прашаат за моралот на третманот на животните во сегашниот свет.

Прегледи:
406
Објавено на:
02.10.2020