Категории

Илустрации на корејска уметница која црта популарни ликови во нејзин стил

Jenny, која на социјални медиуми се претставува како Jennyudee, е многу талентирана уметница. Нејзина главна црта е тоа што прави свои претстави на популарни ликови или елементи од поп култура, во нејзин стил.

Стилот потсеќа на manhwa, термин кој опишува јужно-корејски цртани филмови и стрипови, но нејзиниот стил е доусовршен со повеќе детали.

Таа не работи само на ликови, туку ги претвара во ликови и други елементи од поп култура.

Погледнете за што станува збор:

Пребарувачите Ecosia и Oceanhero:
Ecosia & Oceanhero (Browsers)

Маза и Луња:
Lady And The Tramp (Lady And The Tramp)

Пребарувачите Firefox и Chrome:
Firefox & Chrome (Browsers)

Мулан:
Mulan (Mulan)

Adventure time:
Marceline & Princess Bubblegum (Adventure Time)

Sailor Moon:
Usagi (Sailor Moon)
Usagi & Luna (Sailor Moon)

Принцезата Мононоке:
San (Princess Mononoke)

Powerpuff Girls:
Bubbles, Buttercup, Blossom (Powerpuff Girls)

Aлиса во Земјата на Чудата:
Alice (Alice In Wonderland)

Малечката Сирена:
Ariel (The Little Mermaid)

 

 

 

Прегледи:
64
Категории:
Уметност