Категории

Илустрации што ја откриваат вистината на животот без да кажат ниту еден збор (ГАЛЕРИЈА)

Сите сме различни и нашите животи не се исти, но има чувства низ кои сите сме поминале барем еднаш во животот. Уметник од Израел, Јувал Робичек, црта луѓе во едноставни животни ситуации, не користејќи зборови.

Излегува дека тој може да ја покаже самата суштина на ситуацијата без да користи текст – затоа што можеме да видиме дека неговите ликови се чувствуваат тажни, се вљубуваат и учат да си веруваат едни на други исто како што правиме.

Ние бевме импресионирани од измамната едноставност на илустрациите на Јувал Робичек, кои всушност кријат длабоко значење. Се надеваме дека и тие ќе разбудат силни емоции кај вас.