Категории

Илустрации за невозможната љубов кои нема да остават никого рамнодушен

Го знаете ли митот за Икар? Човекот со крилја од перја и восок кој се осудил да полета кон сонцето. А што ко тоа би се интерпретирало како приказна за невозможна љубов?
Токму тоа се обидел да го прикаже бразилскиот уметник Габриел Пиколо, кој за главните јунаци на својата приказна ги зел Икар и Сонцето.

Прегледи:
131
Објавено на:
26.10.2020