Категории

Има луѓе кои се како зрак светлина во бескраен мрак – Чувајте ги блиску до сега секогаш

Има такви луѓе, но ги има многу малку. Луѓе кои ве разбираат, и ништо не се случува случајно. Тие поминаа низ удари на истите места како и ти. Тие леат солзи за истите работи како и ти. Немаа на кого да се потпрат кога им било најтешко. И почувствуваа колку може да биде болен животот. До срж. Тоа не е некоја посебна вештина. Тие ве разбираат затоа што одат низ животот со своето срце. И знаат како е кога немаш поддршка и убави зборови, а сето тоа треба да го преживееш денес.

Има такви луѓе, но ги има многу малку. Луѓе кои ве разбираат. Не не треба ништо да кажете. Изгледот кажува се. Тие го разбираат вашиот пад, несигурност, страв. Неодлучност, сомнежу. Тие разбираат кога ќе останете без сила на половина пат. И кажуваат само еден збор: Можете да го направите тоа! И како да е пронајден изворот на светлина низ вашата темна ноќ. И како во исто време да свети уште една заборавена можност. Мала, но важна. И животот се брои од почеток. Дишеш и сакаш во исто време. Повторно се бориш.