Категории

Има нешто големо кај малите луѓе, тие не патат од титули и статус – Затоа што тие се Божји дар за овој свет!

Има нешто големо кај малите луѓе. Тие не патат од титулу и статус. Тие се задоволни со она малку, и тие не создаваат проблеми каде што другите само ќе создаваат драма. Внимавајте да не ги повредите! Затоа што тие се Божји дар за овој свет. Има нешто во овие тивки луѓе, кои кога зборуваат, гласот им се памети и погледот им се врежува во срцето. Не поминале низ лесна судбина и животот ги научи како да се борат, како да се веруваат, како да живееат исполнет живот.

Има нешто големо кај малите луѓе. Тие му посакуваат среќа на секој човек. И не им е лесно да видат некој како страда. Тие ги поминале тешките времиња паѓајќи и станувајќи сто пати. Тие изгубија и воспоставија контрола над своите мисли и чувства. Тие знаат како е кога ќе останете сами и кога сè ве боли, а немате од кого да повикате помош. Тоа се луѓе кои неволјата ги претворила во челик. Подарете им насмевка на таквите луѓе. Ќе видите дека ќе ви се врати повеќекратно.

Прегледи:
290
Објавено на:
27.12.2021