Категории

Имајте храброст да ги промените работите кои не ви донесуваат задоволство секој ден

Се надевам дека имате храброст да му верувате на оној дел од себе кој знае дека постои многу повеќе за вас, на оној дел од вас кој лесно го замолчувате кога сака да живеете според правилата и очекувањата на светот каде толку се огледува незадоволството и тага.

Додека одите напред, се надевам дека имате храброст да ги правите работите поинаку, да бидете тип на човек што ризикува, да бидете личност што се води со срцето и да се исправува во животот со немилосрдна посветеност на учењето , и расте и ужива во животот тука со целото свое битие. Се надевам дека имате храброст никогаш да не дозволите утехата или стравот да ве убедат дека е подобро да останете мирни. Се надевам дека имате храброст да му верувате на оној дел од себе кој знае дека постои многу повеќе за вас, на оној дел од вас кој лесно го замолчувате кога сака да живеете според правилата и очекувањата на светот каде толку се огледува незадоволството и тага.

Се надевам дека имате храброст да му верувате на оној дел од себе што бара слобода од тие трендови, од тие граници и се надевам дека имате храброст да одите по што и да е што вистински ве тера да сакате да станете наутро. Се надевам дека имате храброст да ги пронајдете работите во животот што ве палат и го продлабочуваат разбирањето за светот и оние во него. Се надевам дека имате храброст да се борите за иднина што ве инспирира, дури и ако не изгледа како што мислевте дека би изгледала. Се надевам дека имате храброст да се промените. Се надевам дека имате храброст да верувате во личноста што станувате.

Прегледи:
62
Објавено на:
11.05.2021