Категории

ИМАТЕ ПОСЕБНА МИСИЈА НА ОВОЈ СВЕТ: Знаци кои откриваат дека сте индиго дете

Веројатно сте слушнале за терминот „индиго дете“. Најлесен начин да се објасни овој термин е да се каже дека тоа е личност која се обидува да создаде огромни промени во постојниот поредок на нештата.

Индиго личност или ѕвездено дете е секој кој верува дека работите во животот не одат добро и дека можат да се подобрат. Секој за кого оваа идеја не е минливо размислување, но ја чувствува оваа идеја како кармичка должност, може да се смета за „индиго дете“ и ова може да биде одговорот на прашањето „дали сум индиго дете?“. Ако се чувствувате старо иако сте млади, знајте дека ова е уште една карактеристика што ве прави индиго личност.

Еве десет знаци за да бидете сигурни дека сте индиго дете:

1. Слободно размислување
Вие сте некој кој секогаш избегнува пристрасност во вашите мисли. Кога некој ќе ве замоли да размислите, секогаш сте непристрасни и независни од какви било однапред смислени идеи. Донесете нови и различни перспективи на луѓето и настаните.

2. Идеализам
Знаете дека светот не е совршен, но исто така верувате дека ова може да се промени доколку луѓето работат заедно и се обединат. Ваквото размислување може да има последици, бидејќи другите луѓе често размислуваат сосема поинаку и нема да сакаат да соработуваат.

3. Креативност
Бидејќи не сте оптоварени со однапред смислени идеи и идеи, имате многу креативен потенцијал во себе, кој е сосема различен од другите луѓе.

4. Силна волја
Вие сте самодоволна личност до таа мера што не ви треба помош од други луѓе за да го постигнете она што го сакате. Доволно сте способни сами да правите што сакате.

5. Индивидуализам
Не следете слепо општа идеја за тема, само затоа што повеќето луѓе ја следат. Имате свој личен сет на идеи и верувања, но исто така сте отворени за нови идеи и менување мислења. Ги уривате заблудите и носите нови идеи.

6. Трагач по вистината
Вие сте личност која мрази лаги. Не дозволувате некој да ве лаже. Постојано ја мачите личноста додека вистината конечно не излезе на површина. Но, ова може да изгледа како насилно однесување, што може да биде штетно за вашата врска.

7. Роден лидер
Може да бидете прилично непослушни кога гледате дека работите се случуваат онака како што не треба. Ова може да ве натера да се спротивставите на нормата и да го воспоставите вашиот авторитет. Да, тоа си ти. Избегнувате да бидете дел од стадото и зрачите со сопствен авторитет.

8. Бунтовник
Оваа карактеристика одговара на вашата „несовпаѓање“. Вие сте крајно бунтовни и никогаш не би ја прифатиле тивко тиранијата. Се трудите да ги спасите луѓето од тиранијата на другите, што ве издвојува од другите.

9. Стара душа
Вие сте една од оние „стари души“ кои живеат во младо тело. Се чувствувате како да сте живееле сто животи пред да почнете да го живеете овој свој. Се фрустрирате ако работите одат бавно. Сепак, секогаш сте заинтригирани од напредокот на луѓето во вашата генерација.

10. Грижливи
Вие сте грижлива личност. Колку и да сакате да ја задржите личноста на бунтовникот како доминантна, луѓето знаат дека многу се грижите. Животната средина, хуманоста, егзистенцијалните кризи на луѓето и животните, се грижите за сето ова! Се трудите да ги подобрите условите за живот на луѓето околу вас, иако тоа понекогаш може да изгледа како дрскост и грубост.

Прегледи:
188
Објавено на:
29.01.2022