Категории

Иновациите во вештачката интелигенција мора да се контролираат

Вештачката интелигенција е во постојан развој, а тој развој сега за сега можат да го контролираат само луѓето.

За да не дојде до несакани последици, Европската Унија веќе работи на донесување закони за одговорна вештачка интелигенција.

Лидерите на технолошките бизниси и владата на САД исто така се здружуваат да придонесат околу вештачка интелигенција којашто би била етичка и одговорна, без дезинформации и нарушување на приватноста.

Прегледи:
38
Објавено на:
15.05.2023