Категории

Инспиративна приказна за пријателството и позитивната енергија која ни ја носи оваа девојка со посебни потреби

Победата на кошаркарскиот тим на  Norman High School Lady Tigers  имало посебно убава победа, а еден член на тимот е особено среќен заради тоа.

Lainy Fredrickson, е сениор во средното школо со посебни потреби, но и покрај се таа била голем потик и влевала многу позитивна енергија во тимот.

Кога на шала го прашала тренерот дали може да биде дел од екипата тој веднаш се согласил. „Таа секогаш носи насмевка на сечие лице“ вели тој „Сигурен си дека денот ќе ти се разубави откако ќе ја сретнеш“.

img_3632_5ec733e3411c84159a543692d280b2f2.today-inline-large

Кога Lainy била мала, преживеала тумор на мозокот кој ја оставил со трајни последици. Таа секојдневно се соочува со предизвици, но тоа не прави поламлку да го сака животот и посојано има позитивен став за нештата, како што било случајот со кошаркарскиот тим.

lainy2
Тимот ја прифатил со отворени раце, а секојдневно се во заедничко друштво и има постојана позитивна енергија. По овој повод девојките дале идеја Lainy да го даде последниот поен на натпреварот, на што сите се согласиле.

Што се случило?

Погледнете на видеото.