Категории

Инспиративни моменти од Параолимписките игри во Рио 2016

Покрај Олимписките, во Рио оваа година се одржаа и Параолимписки Игри на кои учество земаа и наши репрезентативци. 

14292400_972710946190205_7855172612191388346_n

Оваа Олимпијада покрај тоа што претставува најпрестижен спортски настап, има посебна тежина и посебна инспиративна сила во себе со самиот факт што станува збор за параолимпијци.

Луѓе кои животот ги довел во покомплицирана ситуација од останатите, а тие и покрај тоа сонуваат да бидат на врвот и успеваат во тоа!

Ова се неверојатни и инспиративни моменти кои ги обележаа игрите кои се одржаа од 7 до 18 сепрември годинава.

14292457_972710619523571_562534065062245621_n 14316736_972710662856900_2021738725163809188_n 14316894_972710829523550_2366441395366637763_n 14322298_972710859523547_4141414228861870187_n 14330170_972710739523559_4759825129074243652_n 14344259_972710899523543_3913056468042406910_n 14344741_972710896190210_6443441666016724267_n 14355083_972710676190232_6164057946042161617_n 14364824_972710796190220_3425692833813835081_n 14390920_972710659523567_6150899898430138719_n