Категории

Инстаграм наспроти реалноста: Ова е вистината позади „совршените“ фотографии!

Сите знаеме дека повеќето луѓе ја споделуваат совршената верзија од себе на социјалните медиуми, избирајќи ги само најдобрите слики, мисли и искуства за споделување со светот. Но, некои „влијателни“ личности на Инстаграм го искористија овој концепт целосно. Тие ги бомбардираат своите следбеници со слики кои се толку далеку од реалноста што што ги тера луѓето да се стремат кон нереални стандарди за убавина плаќајќи ја цена со својата самодоверба и ментално здравје.

Погледнете што всушност се крие позади „совршените“ фотографии!