Категории

#ИнстаСреќа: Евроазиското куче Балуна е страствен авантурист со син јазик

Денес ве запознавале со Балуна – таа евроазиско куче кое обожава да тренира со својата сопственичка, сака да плива а она што ја издвојува од другите е тоа што има син јазик..

Балуна е евроазиско куче кое е вистински љубител на патувања. Таа е смирена, приврзана кон своето семејство, самоуверена и верна. Баш поради овие карактеристики обожава да тренира со својата сопственичка со цел да ги заработи сите оние слатки со кои ја наградуваат. Тие две имаат посебна поврзаност и тешко им е да го замислат животот една без друга. Заедно се радуваат на заедничките активности, а нивните заеднички мигови секојдневно ги следат 13 илјади луѓе.

Балуна по потекло е од Германија како и нејзината сопственичка, а најомилената активност и е пливање.Таа има син јазик што е карактеристично за расата chow chow.
Евроазиските кучиња настанале со вкрстување на chow chow со волчји шпиц а потоа таа раса била вкрстена со самојад така што на новото куче би му се осигурал пријателски настроен карактер.
Овој евроазиец е пресладок припадник на својата врска а тоа можете да го видите на прекрасните фотографии во продолжение.

View this post on Instagram

Hello friends 🐶 🌼 The weekend isn't far anymore😍 I can't resist this look of Baluna💗 she has petals on her snout😁 hope you all are doing well☺️ we are a bit more inactive cause I have exams. But I'll promise you we will take you with us on a lot of new adventures next week and in august ☺️ next month we have the last rating of Baluna. They take a look at her teeth, her walk and her behaviour. Really hope she will pass this test too 😊 (it's not a dogshow) I am happy that we don't need to do that. Baluna never was a dog that likes to be in big halls with many people. She is not made for it and it's too much stress for her. Is there anything your dog is afraid of ? #eurasier #eurasierofinstagram #eurasiergermany #hundeliebe #puppies #pup #pupper #instapuppies #instapup #puppiesofinstagram #puppygram #cutepuppies #bestwoof10k #cutedogs #dogs #dog #instadog #dogstagram #dogsofinstagram #picoftheday #photography #dogphotography #samoyedworld #samoyedpage #samojede #samoyed #doglover #puppylove #chowchow #model

A post shared by Baluna vom Elfenspiegel🦋 (@eurasier_baluna) on