#ИнстаСреќа: Францускиот уличен уметник ги трансформира здодевните згради низ целиот свет во уметнички дела

Францускиот уличен уметник Џулиен Маланд, инаку познат како Сет Глобпејнтер, создава шарена улична уметност ширум светот. Неговите мурали од големи размери најчесто прикажуваат деца и изобилуваат со бои. „Инспириран сум од околината каде што сликам“. 

„Може да биде социјална, културна или политичка ситуација, или само облик на ѕидот“. На прашањето колку е потребно да се создаде едно дело, уметникот вели: „За да се оствари делото може да се потребни неколку часа за мала слика и за големите ѕидови – од три дена до една недела“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by seth_globepainter (@seth_globepainter) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by seth_globepainter (@seth_globepainter) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by seth_globepainter (@seth_globepainter) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by seth_globepainter (@seth_globepainter) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by seth_globepainter (@seth_globepainter) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by seth_globepainter (@seth_globepainter) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by seth_globepainter (@seth_globepainter) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by seth_globepainter (@seth_globepainter) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by seth_globepainter (@seth_globepainter) on
Коментари

[fbcomments]