Категории

#ИнстаСреќа хаштаг на денот: Најпопуларните фотографии со #охрид

„Кога во сончев ден се капете во Охридското Езеро, и кога наеднаш ќе изроните од неговите длабочини и кога во еден еден миг ќе ја заплискате водата над себе, околу вас во круг, на мазната светлотемна површина се создаваат сребрени, проѕирни, големи и мали меурчиња.

Во секое од нив двапати се огледува сонцето, како две искри со нееднаква големина. Кога ќе се доближете до едно од поголемите меурчиња, и ќе го задржите здивот за да не го разбиете, можете во него како во криво огледало да го здогледате своето лице, влажно и насмеано.

А, над вас секогаш останува светлото сонце, како огромна ѕвезда. Сето тоа трае кратко, како секоја убавина, а се повторува безброј пати…“

Вака го опишува #охрид и Охридското Езеро Иво Андриќ, писателот и добитникот на Нобелова награда за литература во делото
Фрагменти од патеписот „Крај светлото Охридско Езеро“.

Ова се најпопуларните фотографии на Инстаграм со #охрид.

1.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dragan Tapshanov (@dragantapshanov) on

2.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gabriela Dimovska (@gabrielle_d.s) on

3.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gabriela Dimovska (@gabrielle_d.s) on

4.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julia Poyda (@julichick) on

5.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yuya Matsuo | Photographer (@esejapan) on

6.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adventures With Janeva (@janeva) on

7.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Православная География (@orthodoxographia) on

8.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Just Go Europe | Travel © (@justgoeurope) on

9.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MK (@ichosejoga) on

10.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yelena (@glob_trotteuse) on