#ИнстаСреќа хаштаг на денот: Најубавите фотографии со #македонија

Македонија… Парче земја со повеќе од 50 езера и 34 планини повисоки од 2.000 метри, национални паркови, густи шуми, природна убавина која го одзема здивот. Родното место на Мајка Тереза и Тоше Проески како и многу други генијални умови докажани на полето на уметноста и науката. Место познато по својата автентична кујна – тавче гравче, ајвар, домашната ракија… Земја со долга историја, исполнета со војни, ропства, победи, а запомнета во издржливоста на македонскиот народ и љубовта кон татковината.

Инспирација за прекрасни литературни дела, песни, слики… Во продолжение ги издвојуваме најубавите фотографии на Инстаграм со #македонија.

1. @macedonia_photostories

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Macedonia Photo Stories (@macedonia_photostories) on

2. @macedonia_photostories

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Macedonia Photo Stories (@macedonia_photostories) on

3. @janeva

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adventures With Janeva (@janeva) on

4. @aroundmacedonia

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🇲🇰 Macedonia 🇲🇰 (@aroundmacedonia) on

5. @hotelcontinentalskopje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hotel Continental Skopje (@hotelcontinentalskopje) on

6. @martin.jozefow

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Martin Józefów (@martin.jozefow) on

7. @albertoc7777

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alberto Cruz (@albertoc7777) on

8. @salty_ginger_

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Camilla Jørgensen (@salty_ginger_) on

9. @stojan2s

 

View this post on Instagram

 

Macedonian sunset 🌅 . . . . . . . . 📷 photo by: @stojan2s

A post shared by Explore Macedonia 🇲🇰 (@explore.macedonia) on

10. @explore.macedonia

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Explore Macedonia 🇲🇰 (@explore.macedonia) on
Коментари

[fbcomments]