#ИнстаСреќа хаштаг на денот: Најубавите фотографии со #скопскачаршија

Старата скопска чаршија е една од најголемите знаменитости во Скопје. Таа претрпела големи штети при земјотресот и полавата, но била обновувана. Единствениот споменик на културата во Македонија кој претставува спој на различни култури и цивилизации. При прошетката низ неа ќе ја забележите отоманската архитектура со остатоци од византиската, како и модернистичката архитектура од помодерно време. Скопската чаршија е уникатна сама по себе, а ова се најубавите фотографии од неа со #скопскачаршија.

1.

2.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dani Digalovska (@digaldan) on

3.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mitko Teoharov (@teoharov) on

4.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Булевар.мк (@bulevar.mk) on

5.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bozhin Trpevski (@bt_street_stories) on

6.

7.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Skopje Today🌀 (@skopje_today) on

8.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gabriel Stibel (@gabrielstibel) on

9.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vladimir Stojanovski (@vlatko100) on

10.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brane (@brane_feel_chill) on
Коментари

[fbcomments]