#ИнстаСреќа: Холандски уметник ги претвора зградите во џиновски библиотеки

Додека многу улични уметници избираат напуштени згради како платно за нивните експлозивни ремек-дела, холандскиот уличен уметник Јан Ис Де Ман избира еден поинаков начин да ја реализира својата уметност – со создавање библиотеки од ѕидовите на зградите. Тој има за цел да создаде проекти „каде секој може да се идентификува себеси“ сликајќи ги нивните омилени книги.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JanIsDeMan (@janisdeman) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JanIsDeMan (@janisdeman) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JanIsDeMan (@janisdeman) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JanIsDeMan (@janisdeman) on

 
Коментари

[fbcomments]