Категории

#ИнстаСреќа: Инстаграм профил кој ја слави женската убавина над 40-тата

Жените не мораат да се ограничуваат да носат шминка поради своите години, се додека се чувствуваат добро и младешки во својата кожа, тоа ќе се рефлектира и однадвор.

Неретко можеме да слушнеме дека жените повеќе не сакаат да носат шминка после одредени години. Сметаат дека повеќе не изгледа убаво на лицето и дека истакнува се што не треба, а тоа се брчките на кожата. Се плашат да носат eyeliner затоа што мислат дека ги истакнува спуштените и насобрани капаци, црвен кармин затоа што се вовлекува во ситните брчки и слично. Уште една препрека е што многу тешко се наоѓаат продукти кои се прилагодени на зрелиот тип на кожа. Мислат дека шминката повеќе не е за нив и нема цел да ја носат кога немаат убава мазна и затегната кожа или квалитетен производ.

Овој Инстаграм профил ја слави женската убавина над 40 години и претставува моќни фотографии на жени со шминка. Фотографот Денис Бумкинс фотографира портрети на жени ко имаат необични мејкап изгледи.

Овој профил покажува дека и постарите дами можат ите како добро да ги носат тие изглед и притоа да бидат полни со самодоверба.
Жените не мораат да се ограничуваат да носат шминка поради своите години, се додека се чувствуваат добро и младешки во својата кожа, тоа ќе се рефлектира и однадвор.

View this post on Instagram

It was because of her beautiful red hair that I asked Yvet Anna (63) to work with me. When I got to know her better on the day of our shoot, she turned out not only beautiful, but also an exciting and inspiring artist with many talents. . Yvet calls herself a “cultural entrepreneur”, she combines work and life. She’s a singer, an artist (graphic designer), an events stylist, a daily role model and she has a company called ZZAPPservicing. She loves being creative. . I asked what she is currently passionate about, Yvet: ”All that is GOLD, things or thoughts! Everyday something special might happen! Look around you, talk to people, be original and truthfull, listen well, see beauty in small things, be greatfull for those who love you. Believe in your self, stay curious, support & help, be positive, and act on it.” .⠀⠀ #artistover60 entrepreneur #womanpower #singer #amsterdam #redhair #womenover60 #womenempowerment #skincare #fashionover60 #andbloom #ajourneyintoaging

A post shared by Denise Boomkens (@and.bloom) on