Категории

#ИнстаСреќа: Љубопитна жирафа и прекрасната савана снимени со помош на дрон ја прикажуваат убавата Африка

Зачудувачки слики од Африка одозгора – вклучувајќи ја и прекрасната огромна савана и прилично љубопитна жирафа – ги снимил еден фотограф на дивиот свет со високи летови со помош на дрон.

Една од фотографиите доловува живописна жирафа во нејзиното природно живеалиште како гледа право кон дронот. Тој не може да биде подалеку од неколку метри, но сепак жирафата изгледа потполно во целост.

Снимката со дронот е снимена од фотографот на дивиот свет Крис ду Плесис, кој лета со беспилотни летала низ Замбија, Зимбабве и Боцвана. 

Погледнете ја прекрасната галерија.