#ИнстаСреќа: Мачки со сина крв. Ова се најскапите мачки на светот! (ФОТО)

Знаете ли кои се најубавите, а кои најскапите раси на мачки? Од некои информации (особено цени) ќе ви се заврти умот!

Меѓу најскапите раси на мачки е персиската мачка која чини и до 5.500 долари.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NARU STORY (@naru_and_mylife) on

Веднаш зад неа е руската сина мачка. Нејзината цена достигнува и до 3.000 долари.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jasper (@fancy.boy.jasper) on

Британската мачка со кратко влакно спаѓа во малку „поевтините“ раси на мачки. Нејзината цена изнесува околу 1.500 долари.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maja Kicia (@maja.kicia) on

Дали некогаш сте слушнале за савана мачката? Станува збор за хибриден вид кој настанал со вкрстување на дива африканска и домашна мачка. Нејзината цена достигнува и до 20.000 долари.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Serval Chester (@serval.chester) on

Не смееме да ја заборавиме ни бенгалската мачка, посебно загрозена раса која настанала со мешање на домашна мачка и азиска леопард мачка, поради која ги има „дивите шари“ и изглед. Таа чини и до 25.000 долари.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bengal Cats (@bengalcatsworld) on
Коментари

[fbcomments]