#ИнстаСреќа: Неверојатна љубов помеѓу дивите животни и швајцарецот Дин Шнајдер

Швајцарецот Дин Шнајдер, живее во Јужна Африка повеќе од две години, волонтира во центарот Хакун Мипак, на имот со големина од 400 хектари за лавови. Таму има и зебри, импали, антилопи, хиени и бабуни, но тие се во одвоен простор.

Тој поставува неверојатна врска помеѓу себеси и животните за кои многумина сметаат дека се опасни. Погледнете како изгледа тоа.

1.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dean Schneider (@dean.schneider) on

2.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dean Schneider (@dean.schneider) on

3.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dean Schneider (@dean.schneider) on

4.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dean Schneider (@dean.schneider) on

5.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dean Schneider (@dean.schneider) on

6.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dean Schneider (@dean.schneider) on

7.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dean Schneider (@dean.schneider) on

8.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dean Schneider (@dean.schneider) on
Коментари

[fbcomments]