#ИнстаСреќа Прекрасни илустрации кои ја прикажуваат нежноста помеѓу љубовниците

Ако не те видам никогаш повеќе
Засекогаш ќе те носам
внатре
надвор
на моите прсти
на ивиците на мозокот
и во центарот
центарот
на она што сум
и она што остана од мене

(Чарлс Буковски, 1920-1994)

Фрида Кастели е млада италијанска уметница, која се прослави во 2016 година кога нејзините први дела се појавија на Интернет. Таа создава илустрации со употреба на пастелни нијанси и лесно се препознаваат. Преку нив се чувствува сензуалност и романса, среќа и малку тага.

Голем дел од илустрациите на Фрида можете да ги најдете на нејзината страница на Инстаграм со хаштаг #missyoueveryday. 

1.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Frida Castelli (@fridacastelli) on

2.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Frida Castelli (@fridacastelli) on

3.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Frida Castelli (@fridacastelli) on

4.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Frida Castelli (@fridacastelli) on

5.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Frida Castelli (@fridacastelli) on

6.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Frida Castelli (@fridacastelli) on

7.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Frida Castelli (@fridacastelli) on

8.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Frida Castelli (@fridacastelli) on

9.

10.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Frida Castelli (@fridacastelli) on
Коментари

[fbcomments]