#ИнстаСреќа: Само природата може недостатокот да го претвори во совршенство: Албино животни со нереална убавина

Албинизмот е хипопигментација, односно пореметување при производството на меланин, пигмент кој ја одредува бојата на кожата.

Станува збор за ретко пореметување кое се јавува кај луѓето, но и кај животните. Иако се сврстува во пореметување, животните со албинизам имаат неверојатна, хипнотирачка убавина!
Коментари

[fbcomments]