#ИнстаСреќа Уметник создава неверојатни портрети од жица ширум светот

Холандскиот уметник Спенсер Литл создава неверојатни портрети со жица кои се инсталирани ширум светот, на прозорци, мостови и други интересни места. Секоја инсталација е создадена од долги жици и има приказна позади себе.

Неговите дела се наоѓаат на атрактивни локации како Ајфеловата кула, па сѐ до пештери каде што луѓето случајно ги откриваат неговите инсталации.

1.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Spenser Little (@spenserlittleart) on

2.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Spenser Little (@spenserlittleart) on

3.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Spenser Little (@spenserlittleart) on

4.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Spenser Little (@spenserlittleart) on

5.

6.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Spenser Little (@spenserlittleart) on

7.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Spenser Little (@spenserlittleart) on

8.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Spenser Little (@spenserlittleart) on

9.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Spenser Little (@spenserlittleart) on

10.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Spenser Little (@spenserlittleart) on
Коментари

[fbcomments]