Категории

Интересна теорија за промената на годишните времиња во која многумина веруваат

Со оглед на тоа што зимата полека одминува и пролетта доаѓа, на Интернет кружат теории за flatlanders, кои објаснуваат како се менуваат годишните времиња во „нивниот свет“.

Тие знаат дека не можат да сокријат дека сезоните на Земјата се менуваат, така што рамноденицата сега развива теорија што ја објаснува оваа појава. Тие веруваат дека Сонцето се оддалечува од Земјата кога е зима, и се приближува до неа и повеќе го загрева во текот на летото.

Тие веруваат дека Сонцето има три орбити на три различни височини, а потоа изгрева кога е зима, и се спушта кон Земјата во текот на пролетта и есента, додека целосно и се приближува кога е лето.

Дека теоријата за нив навистина нема смисла, покажува и теоријата дека според тоа, Сонцето никогаш не заоѓа под хоризонтот, односно не заоѓа, туку се движи нагоре и надолу.

Прегледи:
130
Објавено на:
08.03.2021