Интересни факти кои не сте ги знаеле за кошарката (ВИДЕО)

Кој ја измислил кошарката, која денес е еден од најпопуларните спортови во светот? Како изгледале првите обрачи? Кој е највисокиот, а кој најнискиот играч на сите времиња?

Одговорите на овие и на уште многу интересни факти погледнете ги во следното видео:
Коментари

[fbcomments]