Интересни факти кои не сте ги знаеле за мозокот

Иако тој е само два проценти од целокупната телесна тежина на човекот, мозокот користи 20% од кислородот во нашата крв. Која е поврзаноста помеѓу сонот и интелигентните луѓе, а кои луѓе се поенергични?

Одговорите на овие прашања и многу други, дознајте ги во видеото подолу.
Коментари

[fbcomments]