Категории

Интересни факти коишто ќе Ве изненадат

Светот е маѓепсно, извонредно место, место полно со мистерии коишто многупати ни го заматуваат умот. Природата често нè изненадува со своите тајни, а ние зачудени им се восхитуваме. Ви издвоивме неколку интересни факти за коишто можеби не сте знаеле. Научете нешто ново и забавувајте се. 

 

1. Дрво во Јапонија старо 200 години.

2. Научниците ожиевеале растение од плеистоценската епоха старо 32,000 години.

3. Пандите немаат одредено место за спиење. Доколку се уморни тие заспиваат веднаш на местото каде што се наоѓаат.

4. Мачките со црни нозе се најсмртоносното диво животно во светот. Иако не тежат многу, тие ловат повеќе плен во една ноќ отколку што леопард тоа ќе го направи за 6 месеци.

5. Во Иран постојат солени планини.

6. Сите овие на сликата се инсекти.

 

 

 

 

 

 

 

 

Прегледи:
207
Објавено на:
21.10.2022