Категории

Интересни факти за браќата и сестрите

Браќата и сестрите претставуваат подарок од родителите, чиј рок на траење не изминува. Тие се личности кои засекогаш ќе ти бидат пријатели кои искрено ќе се радуваат на твоите успеси и ќе ти го чуваат грбот. 

Помладите браќа исестри имаат подолг живот и „поопуштен“  карактер од постарите. За разлика од нивните постари браќа и сестри кои се поодговорни и посериозни, тие се покреативни.

Сестрите ја намалуваат шансата за депресија. Тие ги штитат своите браќа или други сестри од осаменост, страв, чувство на вина и депресија. Влијаат одлично врз нивниот нервен систем.

Момчињата што имаат сестри се вистински заводници. Уште како мали  учат и за жените и стекнуваат способност како да комуницираат со нив.

Помладите браќа имаат повисок коефициент на интелигенција од помладите. Тие минуваат многу време учејќи ги помалите браќа и со тоа ги зајакнуваат своите знаења.

Растењето во големо семејство ви дава поголемо искуство и подготовка за семеен живот во иднина. Во тој случај имате помала шансата да се разведете во иднина.