Категории

Интересни природни појави кои се сликани во прави моменти

Сите обожаваме зајдисонца, изгрејсонца, виножита и други природни феномени. Сите остануваме вчудоневидени кога ќе ги видиме овие појави, но во реалност, тие се релативно чести.

Во оваа статија собравме фотографии каде што природните фактори се имаат однесувано необично, и имаат направено интересен природен феномен, за среќа фатен на фотографија.

Погледнете за што станува збор:

1. Сенките од две дрва се споиле за да направат едно заедничко дрво
This Shadow From Two Different Trees In My Parking Lot

2. Цветови низ пукнатини во пустина во Чиле
A Rare Desert Bloom In The Atacama Desert In Chile

3. Албино елен
Albino Deer I Spotted Walking Into Work Last Week

4. Малечок лист од јавор
The Smallest Maple Tree Leaf I’ve Ever Seen

5. Замрзнато чадорче!
This Icy Bird Umbrella

6. Кора од дрво извиткана како јаже
This Twisted Driftwood I Found On The Beach

7. Грозје кое расте како грозје!
These Bunches Of Grapes Are Growing Into A...bunch Of Grapes

8. Мов кој создава градиент
Colour Gradient Moss

9. Сончоглед кој изникнал низ тротоар
Sunflower Growing Out Of The Sidewalk - Parent Patch Visible In Background.

10. Кора на Тибетска цреша која изгледа како бакар!
This Tibetan Cherry Tree At My Local Park Looks Like Copper!

11. Виножито кое е само црвено! Фотографирано на полноќ во Финска
This Red Only Rainbow I Saw At Midnight In Finland

12. Неверојатно малечко жапче
This Morning I Found By Far The Smallest Frog I Have Ever Seen In My Entire Life (My Average-Sized Fingernail For Scale)

13. Лево – слика од 1892, десно – истото место во 2020
Left: A Painting From 1892, Right: The Same Spot In 2020

14. Петунија која личи на галаксија
My New Petunia Looks Like A Galaxy

15. Колонија од печурки – мастилавки
A Whole Colony Of Fairy Inkcaps

 

Прегледи:
800
Објавено на:
23.09.2020