Категории

Интересни работи коишто не се учат во школо

Во училиште учиме премногу работи од коишто речиси само мал дел се забавни факти. За таа цел Ви издвоивме неколку занимливости коишто ќе ги прошират Вашите хоризонти:

1. Композиторот Андре Чајковски побарал неговиот череп да биде дониран во Шекспировата компанија за употреба во театарски претстави.

2. Доматите потекнуваат од Америка, така што во Италија до 16ти век не бил познат сосот од домати.

3. Во Хонг Конг на секои 6 години се ископуваат мртви за кремирање поради недостаток на простор.

4. Играњето премногу тетрис може да резултира во „Тетрис ефект“, кога ќе ги затворите очите гледате како паѓаат парчиња од тетрис.

Прегледи:
134
Категории:
Занимливости
Објавено на:
02.12.2022