Категории

Интересни работи за светот коишто можеби не сте ги знаеле

Без разлика колку сте возрасни, секогаш можете да научите нешто ново. Погледнете неколку интересни работи и збогатете го Вашето знаење:

  1. На Џозефин Кокрејн ѝ се смачило од гледање како луѓето мијат садови, па затоа ја измислила машината за миење садови.

2. Римските бетонски конструкции како што се Пантеонот и аквадуктите се способни да преживеат милиони години поради варовничките облоги.

3. Екипажот на Аполо 11, 12 и 14  мораше да помине три недели во карантин по враќањето на Земјата поради можноста да шират зарази од Месечината.

Прегледи:
95
Објавено на:
22.03.2023