Интимни портрети од последните независни инди книжевници во Њујорк

Модерното време наметна модернизација во секој дел од општеството, но овие книжевници во Њујорк се уште стојат гордо исправени пред тоа што го носи новото време. 

Во нивните светилишта, книжарниците, тие познавајќи го секој агол и секоја страница од тоа што го содржи нивниот простор, се борат со времето за да ги задржат вратите на книжарниците отворени. Ова се повеќе од книжарници, ова се места каде навистина се љуби пишаниот збор и каде се собираат луѓе кои заедно ја слават литературата.

Bohbot и Ungar се фотографите кои го создале серијалот We Are NY Indie Booksellers, интервјуирале 25 кнжевници, раскажувајќи ја нивната приказна и правејќи им портрети во нивните книжарници.

Ова е тие, луѓето кои се ушт стојат исправени пред модерното време, негувајќи други вредности и идеали за литературата.

 
Коментари

[fbcomments]