Категории

Intuitive Machines се подготвува за првата лунарна мисија

Американската вселенската компанија, Intuitive Machines се подготвува за првата мисија на Месечината. Оваа мисија е планирана за во третата четвртина од оваа година. 

Во текот на оваа мисија, компанијата ќе се обиде да го слета своето вселенско летало, Nova-C, на површината на Месечината, со тоа би станала првата приватна комапнија којашто го направила тоа.

Прегледи:
130
Објавено на:
12.05.2023