Категории

Исфрлете го целиот стрес за 5 минути. Методот од руски научник сега достапен за сите !

Современиот начин на живот и работа постојано ни наметнуваат стрес и вознемирување. Меѓутоа, немојте да мислите дека така мора да биде, бидејќи постои природно решение кои ќе ви помогне да се ослободите од стресот и да ја намалите анкиозноста.

Се што ви треба е една билка.

ЛОВОР. Да, добро прочитавте. Оваа евтина билка, со потекло од Медитеранот, може да ви помогне да се ослободите од стресот и напнатоста за помалку од 5 минути.

Според рускиот научник Генадиј Малахов –  ловорот ослободува неверојатна количина на стрес.  Освен што е неверојатен зачин во кујната, сега оваа билка може да биде главен фактор во лечењето.

Се што треба да направите е да запалите сув ловор во сад. Излезете од собата на 10 минути и кога ќе се вратите, ќе забележите потполно друга атмосфера. Ќе почувствувате пријатен мирис, кој опушта.

Поради ослободување на одредени супстанции предизвикани со горењето, се подобрува атмосферата и се создава позитивен тек на енергија. Вдишете длабоко и пуштете го мирисот да го смири телото и духот.

Прегледи:
251
Објавено на:
27.01.2016