Категории

Искажувањето на чувствата не е слабост – Само храбрите го умеат тоа

Искажувањето на другите колку се специјални за тебе не е нешто кое треба да те направи ранлив. Тоа никогаш не смее да биде гледано така. 

Ќе го уништиш твојот живот ако постојано се стегаш себеси. Ако се плашиш да кажеш премногу, да чувствуваш премногу длабоко, да им кажеш на другите колку ти значат, да ги пуштиш блиску до тебе.

Грижата не е синоним на лудост, искажувањето на другите колку се специјални за тебе не е нешто кое треба да те направи ранлив. Тоа никогаш не смее да биде гледано така.

Не треба да се срамиш од тоа, постои нешто толку прекрасно во чувствата, да знаеш дека некој се грижи за тебе толку што не би можел да го замисли својот живот бес тебе, и тоа треба да биде вреднувано.

Кажи им на оние кои те инспирираат, кои прават да посакаш да бидеш подобар човек, да создадеш убави нешта. Искажи се себеси, бес страв и без стеги.
Биди храбар да сакаш, не постои поубава смелост од таа.

Прегледи:
141
Објавено на:
03.07.2020