Категории

Истражувањата покажаа: Жените кои го прават ова во креветот повеќе ги изневеруваат партнерите

Ако жената долго и постојано глуми оргазам, својата среќа во сексот ќе ја побара на друго место, открива едно ново истражување.

Интензитетот и количината на оргазмот не влијаеле врз желбата на жената за изневерување, но глумењето оргазам подолг временски период влијаело врз желбата за исполнување на сексуалните потреби надвор од врската.

Сексуалната терапевтка Тами Нелсон открила дека повеќе од 50% од жените глумат оргазам за време на сексуалниот однос, а дури 80% од нив признале.

„На поголемиот дел од жените им треба директна стимулација на клиторисот помеѓу 7 и 45 минути, а ако не го покажат своето задоволство преку некој облик на физичка потврда, нема да знаете ни дали сте приближно близу“, објаснува Нелсон.

Прегледи:
531
Објавено на:
25.10.2021